Delar med mig av mitt senaste bakverk. Hann inte ta några fina bilder men dessa två bilder får duga och hur det än är så är det insidan som räknas. Alla utom Albin som smakade denna kaka tyckte den var väldigt god. Jag provade den aldrig själv men det doftade gudomligt gott i alla fall. Självklart måste man tycka om banan för att ens gilla kakan.
4,5 dl socker
2 ägg
4 bananer
2 hg smält margarin
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
Glasyr
4,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Gör kakan såhär:
Vispa ägg och socker poröst. Mosa bananerna. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål med gaffel. Smält margarinet. Häll i de mosade bananerna, mjölblandningen och det smälta margarinet i äggsmeten. Vispa försiktigt tills allt blandat sig ordentligt. Lägg i en smord och bröad bakform.150 gr smält margarin. Grädda i 175 grader i cirka 30-45 minuter. Är du osäker så prova med en baksticka eller gaffel i mitten och se om den är färdiggräddad.
Gör glasyren såhär:
Denna kaka är jättegod, och saftig. Glasyren är nog ännu bättre, liksom pricken över i:et. För bästa "effekt" och smak, strö gärna riven kokos över hela kakan när den är klar (och glasyren är utbredd). Om du vill ha perfekt skurna bitar: ställ kakan minst tre timmar i kylskåpet och skär sedan upp den. Absolut godast att äta när den är kall.
Lycka till!
4 kommentarer
Anonym
18 Jan 2011 21:46
gotti gott gott
Anonym
18 Jan 2011 21:49
gott gotti gott gott
Anonym
18 Jan 2011 21:49
gott gotti gott gott
Anonym
18 Jan 2011 21:49
gott gotti gott gott
Kommentera