På påskafton gjorde jag en riktigt god påsktårta med ett sött fågelbo.
Påsktårta
- 100 g smör
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl råsocker
Fyllning
- 5 dl vispgrädde
- 400 g rumsvarm Nutella
- 0,5 dl apelsinjuicekoncentrat
- 1 apelsin, finrivet skal
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och häll i mjölken. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna och tillsätt smörmjölken. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord, bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Känn med sticka att den är klar. Låt tårtbottnen kallna.
Vispa grädden. Vänd ner Nutella i lite mer än hälften av grädden. Vänd ner juice, apelsinskal och vaniljsocker i resten av grädden. Dela tårtbottnen i 3 delar med en lång kniv. Fördela nutellafyllningen mellan de tre delarna. Toppa tårtan med apelsingrädden och täck även kanterna.
Lycka till!
Kommentera