På påskafton gjorde jag en riktigt god påsktårta med ett sött fågelbo. 
 
Påsktårta 
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl råsocker
Fyllning
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g rumsvarm Nutella
  • 0,5 dl apelsinjuicekoncentrat
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 msk vaniljsocker
Gör så här: 

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och häll i mjölken. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna och tillsätt smörmjölken. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord, bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Känn med sticka att den är klar. Låt tårtbottnen kallna.

Vispa grädden. Vänd ner Nutella i lite mer än hälften av grädden. Vänd ner juice, apelsinskal och vaniljsocker i resten av grädden. Dela tårtbottnen i 3 delar med en lång kniv. Fördela nutellafyllningen mellan de tre delarna. Toppa tårtan med apelsingrädden och täck även kanterna. 

Lycka till! 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej