Vill ni kanske göra något gott i helgen kan jag rekommendera pannacotta med vit choklad och hallon- och blåbärcoulis. Jag lyxade även till det med några knäckiga havreflarn. Ikväll ska jag prova ett nytt recept som jag fått av Malin, delar med mig av det senare ifall det blir lyckat
 
Pannacotta med vit choklad, 8port: 
 
2 dl vispgrädde 
2 dl mjölk 
75 g strösocker 
4 st blötlagda gelatinblad 
240 g vit choklad, hackad
 
Hallon- och blåbärcoulis
250 g hallon & blåbär (går bra med enbart hallon) 
florsocker
 

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen i vatten 20 minuter innan tillagning. Koka sedan upp grädden och mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret och chokladen. Krama ur gelatinet och lägg ner det också. Låt allt smälta under omrörning.

2. Sila bort överflödig vätska med en finmaskig sil eller grov duk. Häll sedan upp allt i portionsformar. Låt stelna i kylen i ett par timmar.

3. Mixa hallonen och blåbär  till en puré med en stavmixer (eller gaffel). Sila bort kärnorna med en finmaskig sil och smaka av med florsocker. Vänd sedan i de färska bären. Servera med panacottan och njut!

4. Gör gärna lite extra halloncoulis som serveras i en kanna som extra tillbehör

 

Lycka till! 

 

 

 


Kommentera

Publiceras ej