Saffransskorporna var jättelätta att göra. Jag använde mig utav Leila Lindholms recept från hennes bok A Piece Of Cake. Självklart kan jag lägga ut receptet eftersom ni ville det. Allt för mina fina läsare.

 

Mammas supergoda saffransskorpor, ca 35 skorpor.

 

100 g smör

1 g saffran

2 ägg

1,5 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1,5 dl skalad sötmandel (tips från min vän Emma är att ha i lite mer sötmandel).

Råsocker (om du vill) 

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken (jag hade även i 1,5 dl russin).
  4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över råsocker. (tänk på att försöka få en sådan jämn tjocklek som möjligt på dina längder, nästa gång ska jag göra mina längder lite tjockare).
  5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter (håll lite koll på dina längder, jag tog ut mina efter cirka 19 minuter).
  6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
  7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
  8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter. (jag stängde av min ugn efter 8 minuter och lät dom stå kvar i eftervärmen)
  9. Stäng av ugnen och om du vill kan du låta skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Tänk på att förvara din skorpor torrt.


Lycka till!
Nej nu är jag helt slut efter en lång och effektiv dag. Har hunnit med alla måsten och lite till, alltså en väldigt bra tisdag. I övrigt så börjar saker och ting sakta att ordna upp sig för mig. Det är en obeskrivlig känsla. Det kan bli bättre såklart men är rätt tillfredsställd för stunden med att det är bra. Nog om det, ni är så otroligt få som vet vad jag svamlar om. Nu tänker jag i alla fall vara tråkig och hoppa i säng. God natt, finaste ni! The Tallest Man On Earth - The Wild Hunt