Nu var denna tenta avklarad och jag tror att det gick bra. Jag känner mig nöjd med mina svar och det var endast på en fråga jag blev helt ställd och fick sno ihop ett tafatt svar som troligtvis inte ger några poäng men vem vet. Nu kan jag lämna denna tenta bakom mig och vilken befriande känsla som infinner sig i hela kroppen när man lämnar in sin bunt med svarspapper till den vaktande läraren. Redan nästa vecka väntar en ny delkurs med nya utmaningar men jag ska inte ägna en enda tanke åt skolan förens jag på måndag sitter där i någon föreläsningssal igen. För nu ska jag vara ledig och ta hand om mig själv i ett par dagar med allt vad det innebär. Fast strax väntar åtta timmars arbete men efter det ska jag cykla hem till min älskling och låta honom ta väl hand om mig. Han vet inte om det ännu så ni behöver inte skvallra för honom att jag kommer kräva uppassning och massage. Jag känner mig rätt sliten men mitt humör är på topp och livet leker mina vänner.

image210
Bild: tv4.se


Efter dagens program kan jag återigen konstatera att jag inte gillar denna Sam Hagberth och jag hoppas att hans idolresa blir kort. Istället fick denna stjärna min röst och ni övriga var vänliga mot mig och rösta inte vidare Sam i tävlingen.

Dagen börjades med en morgonpromenad på två timmar för att få lite frisk luft och rensa min hjärna. När jag kom hem var det bara att snöra av sig skorna och ta sig an 25 sidor om det industriella genombrottet och tiden efter det, från plog till dator helt enkelt. Detta häfte är till bredden fylld med viktig information som skall läggas på minnet inför morgondagens tenta. Till stor del har jag nu koll på de grundläggande inhemska förutsättningarna för Sveriges industriella tillväxt; befolkningsutvecklingen under 1800-talet, jordbrukets omvandling, företag och företagare, järnvägsbyggen och statlig kapitalimport och sist den tekniska utvecklingen och strukturomvandling. Så därför kan jag nu ta mig en välförtjänt paus och ägna en timme åt Idol men dock får jag hoppa över kvällens avsnitt av Grey's anatomy för instudering av globalisering. Helst av allt vill jag ha morgondagen överstökad, först fyra timmars tentaskrivning och direkt efter det hem till Borlänge igen för åtta timmars arbete. Trotts allt så gillar jag för det mesta att ha fullt upp för då finns det ingen risk till att jag hamnar på latsidan.